Stichting ZaaiGoed

Stichting ZaaiGoed is geen project van de Koninginnebuurt, wel is zij wekelijks te vinden in onze wijk!

Stichting ZaaiGoed is een ontmoetingsplek die ruimte en mogelijkheden biedt aan mensen met een haperend brein. Er zijn allerlei kleinschalige groen- en creatieve activiteiten (buiten en binnen). Op de ZaaiGoed Zintuigentuin in Haarlem-Noord komt in het tuinhuis de Tuinclub bijeen voor een dementievriendelijk programma voor oud en jong met een haperend brein. Dit Tuinhuis is het hele jaar door op maandag en woensdag van 09:30 tot 15.30 uur open. 

Op de donderdag is het mogelijk om elkaar te ontmoeten tijdens creatieve bezigheden, maar men is ook welkom voor alleen een praatje of het meenemen van een eigen “haakwerkje”. Het ongedwongen samenzijn staat centraal. Door de kleinschaligheid en fijngevoeligheid is er alle ruimte voor de individuele mogelijkheden en wensen. Het zinnenprikkelende contact met natuur en seizoenen wordt als plezierig ervaren. Wij hanteren het ‘klein maar fijn en intens’ principe waardoor we persoonsgerichte aandacht geven in kleine setting. Er is voor elk wat wils. Kijk ook op de website https://stichtingzaaigoed.nl/

Stichting ZaaiGoed in Koninginnebuurt
Op de dinsdag is ZaaiGoed te vinden bij stichting de Baan waar wij iedereen laten mee genieten van de tuin rondom! Samen met andere bezoekers van de Baan en omwonende gaan wij naar buiten. Op dit moment zijn wij samen met de deelnemers van dagbesteding ’t Paleis, bezig met het inrichten van een “ruil stekkie” plek. Een plek waar een willekeur aan stekjes zijn te vinden die geschikt zijn voor binnen of voor buitenplanten. Deze stekjes zijn liefdevol opgekweekt en onderhouden door bezoekers die de Baan bezoeken. U bent van harte welkom om ons te bezoeken, om aan te sluiten bij het tuinieren of kom een kijkje nemen bij onze stekjes.

Ieder doet, wat die wil en kan. Samen genieten we van wat de dag, plek en het samenzijn ons biedt. Bij dit alles spelen de zintuiglijke beleving van de bloemen en planten, de natuur, het weer en de seizoenen en de oogsten uit de tuin een belangrijke rol. We kweken en oogsten fruit, groenten, kruiden en bloemen, maken er thee, jam, soep en salade van en laten het ons allemaal heerlijk smaken; we knutselen, doen spelletjes, vertellen verhalen en zingen liedjes; maken wandelingetjes over en luieren wat in onze tuin en genieten van het schoons en de rust. 

Met vriendelijke groeten,
Liesbeth van Ginkel en Wilma Overbeek
Namens Stichting ZaaiGoed
Bekijk ook onze facebookpagina waar we regelmatig foto’s plaatsen.