Stichting De Baan prikt en raapt enthousiast kilo’s zwerfafval bij elkaar

Stichting De Baan heeft met Landelijke Opschoondag in Haarlem in korte tijd vele kilo’s aan zwerfafval weggeprikt en opgeraapt. Met meer dan vijftig buren van alle leeftijden, werd in minder dan twee uur de troep in de Koninginnebuurt verwijderd. Naast een spontane actie in Tubergen was er een verzamelpunt in het leven geroepen door de wijkraad bij Stichting De Baan. De stichting maakt vrijetijdsbesteding, sport en vakanties mogelijk voor mensen met een verstandelijke beperking.

Herkenbaar door hun felgekleurde hesjes, handschoenen en vuilniszak liepen de schoonmakers in kleine groepjes door de buurt. Grijpstokken waren geleend bij de Dreefschool en Spaarnelanden. Vanuit De Baan werd er gezorgd voor koffie, thee en een lekkernijtje. De landelijke organisatie verraste de Koninginnebuurt met een fotograaf en filmploeg voor beeldmateriaal.

“Het is toch bijzonder dat er in tijd van corona toch iets samen gedaan kan worden voor de wijk. En ondanks de motregen waren de reacties zeer positief. Later in het jaar wordt er vast weer zo’n leuke opruimactiviteit georganiseerd. Mensen moeten de aankondigingen in de gaten houden op Nextdoor en www.dekoninginnebuurt.nl Iedereen die een ander leuk initiatief of idee heeft, deel het met ons.”

Het mailadres is: team@stichtingdebaan.nl

De gemaakte filmpjes staan intussen online. Op de website kan je zien of je jouw buurt herkent: www.supportervanschoon.nl