Koninginnebuurt activiteiten!

Hierbij weer een overzicht van de buurtactiviteiten. 
Wandelingen in de wijk

In April was er de eerste wijkwandeling door de buurt. Verschillende bewoners kwamen langs en hebben de wandeling gelopen. En ook op 19 mei doen we weer een wijkwandeling met deze keer als thema:  Kunst in de Haarlemmerhout. Het is een is langere route maar wel prachtig met alle info over de kunst in de Hout. 
De routes zijn ook los te koop voor 2 euro per stuk bij de Baan in het nauwe Geldelosepad en op werktijden als het team er is. Er liggen ook 2 andere routes klaar welke buiten de wijk gaan. dus kom langs haal de routes en ga wandelen, en ook voor kinderen leuk om te doen en leerzaam. Er zijn nu al routes klaar maar  ook nog 2 in de maak die gaan dan over koninginnebuurt zuid-west en daarna zuid -oost. 

Elke Woensdag Soepdag

Nog steeds is het elke woensdag soepdag voor de buurt. Bestel uw soep op maandag of dinsdag bij het team stichting de Baan en op woensdag vanaf 13.30 uur kunt u het afhalen voor 3 euro per Kop.De deelnemers van het Paleis zorgen voor diversiteit en een heerlijke verse soep. 

Buurttuin

Zoals u in de Willemien hebt kunnen lezen er is een buurttuin in wording.Het gebied rondom de Baan wordt omgetoverd naar een buurttuin, en buurtbewoners die het leuk vinden kunnen komen helpen in de tuin. Er komen bloembakken en een heuse moestuin , maar ook om gewoon even te komen zitten en uit te rusten in de tuin. En op 29 mei is er NLDoet dan willen we samen in de tuin werken en openen. Wilt u meehelpen meld u zich dan aan bij het team stichting de Baan. (adres onderaan de info)

Boomspiegels

Hebt u ook zo’n lelijke boomspiegel bij u in de straat een beetje in de buurt van de Baan, dan willen de deelnemers van het Paleis deze voor u bijhouden zodat het groen in de straat weer wat vriendelijker wordt.En/of  wilt u daaraan meehelpen, ook dan kunnen we u of weet u iemand die dat kan graag zou doen stuur uw reactie naar team stichting de Baan.

Bakburen 

Vindt u het leuk om te bakken en een ander een plezier er mee te doen ? Laat het ons weten!

Buitenspeeldag voor de kinderen. 

Ook voor de kinderen is er een activiteit, voor de info houd daarvoor de wijkkasten en website in de gaten. 

Bibliotheek

Wist u dat er in de voorhal bij de Baan een boekenkast staat? En deze is er voor iedereen , dus haal een boek en breng een boek!!!!!!!

Community 

U ziet er worden verschillende buurtactiviteiten georganiseerd en dit met verschillende instanties . Maar het is en blijft voor een wijk vaak de inzet van vrijwilligers en daarom vraag ik u wilt u meedoen en hebt u nog leuke andere activiteiten ??Meld u zich dan aan dat kan ook bij de wijkraad Koninginnebuurt .We hopen na de zomer weer te kunnen starten met ook binnenactiviteiten in het kader van Muziek, buurtfeest lezingen ……………………………..Misschien kunt u de puntjes invullen en samen met de Baan  wat de ontmoetingsplek van de buurt is in de toekomst wordt zeggen we :
Mensen maken de wijk. Met vriendelijke groet Henny de Vos Wijkraad Koninginnebuurt.henny.lubberding@gmail.com
en team Stichting de Baan 023-5314463team@stichtingdebaan.nl