Wandelingen door de wijk.

Wandelen is voor iedereen jong en oud een korte wandeling of eens een heerlijk stuk lopen, en met een route kunt u wandelen wanneer het u uit komt.

Buiten actief bezig zijn en ook nog eens wat ontdekken en/of leren over je eigen wijk. Is wandelen saai, nee hoor met een extra thema wordt het leuk en leerzaam, ook voor de kinderen.  

Daarom hebben we  wandelingen in de wijk ontwikkelt  en deze kunt u dan af halen bij de Baan tijdens werkuren en ze kosten 2 euro per stuk, alwaar het start en eindpunt zal zijn.

We hebben de routes gekoppeld aan verschillende thema’s  bv de historie van de wijk, kunst, duurzaamheid ,groen , kinderen etc.

In deze bijzondere tijd kunnen we binnen nog niets organiseren , maar naar buiten dat kan wel dus bewoners trek de wandelschoenen aan en ga op stap!!

Ga met uw gezin of juist met de buren en maak er een actieve en leerzame ervaring van.

Er is :

  • Wandeling door Noordelijke deel van de Koninginnebuurt.
  • Kunst in de Haarlemmerhout
  • Wandeling door de Koninginebuurt  Zuid-West
  • Wandeling door Koninginnebuurt Zuid-Oost
  • En er liggen ook 2 wandelingen van de historische vereniging Haarlem.

Of kom naar de speciale koffie/wandelochtenden.

Tijdens de wandeling geeft het route boek u een inkijk hoe het vroeger was in de wijk, welke architect heeft wat gebouwd en wie er woonde in welk huis.

Onze wijk is een historisch een diverse wijk met veel tuinen boerenland maar ook de rijken die er hun huizen bouwden, maar ook veel vertier vonden in de meester van Lotte laan!.

Henny de Vos