Koninginnebuurt Ondernemersmarkt 2019

Op 3 november was het zover; de Koninginnebuurt Ondernemersmarkt 2019.

Een aantal jaar geleden werd de markt voor het eerst gehouden na een jaarvergadering, hoog tijd voor een herhaling. Waar anders dan in De Baan moest dit evenement plaatsvinden. Aan alles was gedacht; ruimte voor de ondernemers, de inwendige mens, een heerlijk muziekje, vermaak voor de kinderen en wat niet.

Rond een uurtje of twee kwam de gezellige drukte langzaam op gang. De ondernemers zochten een plekje op een van de tafels en de opbouw kon beginnen. Van hele stellages tot massagestoel en van lijsten tot de Engelse vlag, iedereen had er iets moois van gemaakt.

Vanaf half vier in de middag gingen de deuren open voor de buurtgenoten.

Er werd druk kennisgemaakt, gekletst en uitgelegd. Het was een bonte verzameling van ondernemingen die de beschikbare ruimte ruimschoots vulde en met verve hun expertise toonden.

Even over vier nam wethouder Roduner plaats op het kissie van de Speaker’s Corner om de markt officieel te openen. Hij was al wat eerder gearriveerd om uitgebreid een rondje te lopen en met de ondernemers te ontmoeten.

Na de woorden van de wethouder was het tijd voor de ondernemers om te pitchen. Nadat de coöperatie voor duurzaamheid vertelde hoe het een graadje minder kon in huis, was er de warming-up op muziek van de fysiotherapeut. Iedereen die dat wilde, kon zijn verhaal vertellen.

In de tussentijd hadden zich een viertal heren, generatiegenoten van BB King, op het podium geïnstalleerd. De mannen van het Spaarne Kwartet maakte hun reputatie meer dan waar met hun heerlijk herkenbare deuntjes en gezellige meezingers.

De koffie werd ingeruild voor een borreltje en het soepbuffet. Op het menu stonden maar liefst drie soorten soep waaronder de oer-Hollandse snert, aangevuld met stevige stukken volkoren brood en verschillende salades. Waar de ondernemers langzaam gingen opruimen speelde het Spaarne kwartet nog even door, zodat iedereen nog even de gelegenheid had om te kijken naar het optreden en mee te zingen. Nadat de muziek was gedoofd en de magen waren gevuld, was het tijd om huiswaarts te keren.

Met een geslaagde middag in hun zak konden de organisatoren tevreden terugkijken.