Koningin Duurzaam

Home > Projecten > Koningin Duurzaam

Koningin Duurzaam

17 februari 2013 Contactpersoon voor dit project:

Ernest Spronck – koninginduurzaam@gmail.com

Koningin Duurzaam is een verzamelplaats van ideeën en plannen om de leefbaarheid van de Koninginnebuurt Haarlem te vergroten. Actieve buurtbewoners zoeken elkaar op om samen een antwoord te vinden op wooncomfort en het verlagen van hun energieverbruik. In Haarlem zijn er veel mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Een goede plek om eens rond te kijken is de website van de Gemeente Haarlem: de Groene Mug.

Als u hulp nodig heeft om hiermee aan de slag te gaan kunt u op bezoek gaan bij het Duurzaamheidsloket van de Gemeente. Of een afspraak thuis aanvragen bij een van de adviseurs van de Huizenaanpak.  Mogelijkerwijs wilt u echt zelf aan de slag of met uw buren, dan kunt u kijken of de Opgewekte Woningclub iets voor u kan betekenen.

duurzame investeringen apparaten subsidie-2016

Ook in 2017 is het mogelijk om subsidie te krijgen op isolatie, of andere duurzame verbeteringen van uw woning. Alle particulieren komen hiervoor in aanmerking. Heeft u bijvoorbeeld plannen om HR-glas te installeren of uw zolder of kruipruimte te isoleren? Of wilt u graag een pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp installeren? Kijk dan op de energiesubsidiewijzer welke subsidies er in 2017 voor u zijn. Of kijk op deze lijst voor bespaartips op aardgas.

Bovendien is het mogelijk om een speciale lening af te sluiten voor een lage rente. Er zijn leningen voor particulieren van woonhuizen en ook voor appartement eigenaren binnen een Vereniging van Eigenaren. Over deze leningen vindt u meer informatie op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Onderzoek de mogelijkheden van uw dak op de Zonatlas.nl

De Zonatlas is een hulpmiddel om uit te zoeken hoe geschikt een dak is voor het leggen van Zonnepanelen. Ga naar de website van de zonatlas haarlem voor meer informatie.

Het sociale project van Koningin Duurzaam is overgegaan in een nieuwe structuur met Straatcontact-personen, en heet nu “Mensen maken de Wijk“.

Voor bewoners

Deze website is speciaal voor bewoners van onze wijk. U kunt hier inloggen, uw profiel aanpassen of u registreren als u nog geen profiel hebt.inloggen | profiel aanmaken
| archief wijkkrant
actuele peiling | archief meningspeilingen

Laatste Projectnieuws

Project updates

Koningin Duurzaam

Koningin Duurzaam is een verzamelplaats van ideeën en plannen om de leefbaarheid van de Koninginnebuurt Haarlem te …lees verder »