Herdenkingsconcert 4 mei

Op 4 mei, kort na de 2 minuten stilte, vindt op het hoofdpodium van Bevrijdingspop het Herdenkingsconcert 2020 plaats. Het Kennemer Jeugd Orkest treedt op, samen met onder andere Rilan & The Bombardiers en ATKD.

Bevrijdingspop Herdenkingsconcert (4 mei 2020)

Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert vormt de overgang tussen herdenken en vieren. Op 4 mei vindt op het hoofdpodium van Bevrijdingspop een klassiek concert plaats met popinvloeden. Het Kennemer Jeugd Orkest begeleidt dit jaar onder anderen Rilan & The Bombardiers en ATKD. Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert is gratis toegankelijk en vangt aan om 20.15 uur, aansluitend aan de kransleggingen op de Dam en aan de Haarlemse Dreef.

Songs for Freedom-contest

Tijdens het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 2020 wordt een speciaal nummer gebracht. Componisten uit Haarlem en omstreken streden om een plek op het Bevrijdingspop-podium, tijdens de Songs for Freedom-contest. Het winnende nummer over vrijheid wordt tijdens het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert uitgevoerd in samenwerking met het Kennemer Jeugd Orkest.

Facebook-event

Volg ons Facebook-evenement Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 2020 [Official] voor het laatste nieuws en de optredende artiesten.

Na de Nationale Herdenking

Voor het Herdenkingsconcert start, wordt op de grote schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Concertgangers die liever lokaal herdenken, kunnen ook naar De Dreef lopen, waar bij het monument een herdenking en kranslegging plaatsvindt. Na de kranslegging, rond 20.30 uur, start het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert. Voor wie niet lang wil staan of slecht ter been is, staan op het veld klapstoelen opgesteld. Het is aan te raden tijdig uw plaats in te nemen als u hiervan gebruik wilt maken.

Gratis toegankelijk

Het Herdenkingsconcert is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.