UITGESTELD – Formule 1 & bereikbaarheid

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort. Het evenement belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren.
De Dutch Grand Prix komt voor tenminste 3 keer naar Zandvoort: in 2020, 2021 en 2022. De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort 2020 vindt plaats op 3 mei. Meer informatie over de race, tickets en het programma op Circuit Zandvoort vindt u op de website van de Dutch Grand Prix en bij de veelgestelde vragen.

Gemeente Zandvoort heeft tijdens het evenement de regie over alles buiten de hekken van het circuit. Zandvoort wil de komst van de Formule 1 naar Zandvoort goed voorbereiden en waar mogelijk faciliteren, controleren en begeleiden, zodat het evenement op een prettige en veilige manier kan plaatsvinden.

Daarnaast ziet de gemeente de komst van de Formule 1 als kans voor de verdere ontwikkeling van Zandvoort binnen de Metropool Regio Amsterdam. De Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) doet namens de gemeente Zandvoort de verstrekking, handhaving en controle van omgevingsvergunningen (waaronder de geluidsvergunning). Zandvoort doet dit zelf voor evenementenvergunningen.

Het hoofdevenement, Dutch Grand Prix Zandvoort, wordt georganiseerd door DGP Race B.V. een samenwerkingsverband van Circuit Zandvoort, Sportvibes en TIG Sports. DGP heeft een contract afgesloten met Formula One Management over het organiseren van de racewedstrijd.

Kijk voor meer informatie over de rol van gemeente Zandvoort bij https://www.zandvoort.nl/formule1/